Afbeelding

Titel ook succes voor Van den Boog

Algemeen

Rick van den Boog neemt afscheid van Ajax met de felbegeerde schaal. Pal na de kampioenswedstrijd stond de Weesper Ajax-directeur geëmotioneerd te genieten op het veld.

"Hier hebben we zo lang op gewacht. En het is ook toch wel... gerechtigheid", zei hij voor de camera van de NOS. Vervolgens wilde hij niet zeggen wat hij daar precies mee bedoelde. "Het is in deze emotie niet verstandig om te zeggen wat je allemaal denkt." Ongetwijfeld waren dat gedachten over het kamp-Cruijff, dat hem uit de Arena heeft gedreven. 

Van de Boog kondigde vorige maand op te stappen, omdat hij sinds alle bestuurlijke ophef binnen de club zijn functie niet meer naar behoren zegt te kunnen uitoefenen. In de tweeënhalf jaar dat de Weesper de directie leidde, stelde Ajax financieel orde op zaken, werd de Champions League gehaald, werd een hypermodern trainingscomplex op De Toekomst gerealiseerd en werden de KNVB-beker (vorig jaar) en nu dus ook de landstitel gewonnen.

In het programmablad van Ajax-Twente schreef Van de Boog trots te zijn op wat er bij Ajax is bereikt. "Het kampioenschap zal mij persoonlijk een goed gevoel geven, maar is uiteindelijk van iedereen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant