Afbeelding

IederPiet: geen actie, maar oproep tot verdraagzaamheid

Algemeen

WEESP - Als het gaat om zwarte piet, moet er in Weesp een verdraagzamer geluid klinken, zeggen de initiatiefnemers van 'IederPiet Weesp'.  "We staan voor verdraagzaamheid, voor een sinterklaasfeest voor iedereen."

"Kinderen maakt het niet uit welke kleur piet heeft en we vinden dat mensen niet onnodig gekwetst mogen worden door de karikatuur van zwarte piet. Uiteraard moet het sinterklaasfeest een prachtig feest blijven, maar tradities veranderen gelukkig. Wij willen daar graag in meegaan", zo begint de uitleg van de initiatiefnemers.

Veelkleurige stickers
'IederPiet' is geen demonstratie, geen actie, en gaat niet de barricades op. Maar wil wel met het uitdelen van veelkleurige stickers en cocktailprikkers laten zien dat er ruimte is voor iedereen.

De stickers kunnen mensen op hun jas plakken, de cocktailprikker in het knoopsgat van hun jas steken. Ze worden op de dag van de intocht (zaterdag 17 november) uitgedeeld vanaf 11.30 uur uit op twee plekken op de Slijkstraatbrug en voor de City of Wesopa.

Spontaan initiatief
"IederPiet is een spontaan, op het laatste moment gepland initiatief. We zijn een groep mensen van verschillende achtergrond en politieke kleur. Ons doel is massaal laten zien dat wij als Weespers een open, verdraagzame en solidaire samenleving willen zijn – ook als dit het sinterklaasfeest betreft. Mochten daaruit nieuwe initiatieven voortvloeien, dan staan we daarvoor open. Maar zelf hebben we op dit moment geen verdere plannen", meldt Arthur de Bussy, een van de initiatiefnemers.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant