Afbeelding

Hoorzitting over fusie op 10 juni

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

 

De Tweede Kamerfracties komen op vrijdag 10 juni naar de regio voor de hoorzitting over de geplande fusie van Weesp. Waar de zitting wordt gehouden, is nog niet bekend. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente Bussum. Betrokkenen kunnen spreektijd aanvragen om commentaar te geven op het wetsvoorstel van de herindeling van Weesp met Muiden, Naarden en Bussum.

Na de hoorzitting gaan de fracties in de Tweede Kamer zich buigen over het wetsvoorstel. Dat is vorige maand door minister Donner naar de Kamer gestuurd. Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met Weesp. De minister heeft aangegeven ook open te staan voor een fusie van alleen Muiden, Naarden en Bussum, zonder Weesp. De Kamer moet beslissen of Weesp zelfstandig blijft of niet.

Van Weesp, Naarden, Muiden en Bussum krijgen delegaties van de colleges van burgemeester en wethouders en de gemeenteraden spreektijd. Individuele burgers kunnen niet inspreken, dat kan alleen namens een georganiseerd maatschappelijk verband; zoals een vereniging of belangenorganisatie. De hoorzitting is openbaar. Op de herindeling kan ook schriftelijk worden gereageerd. De deadline hiervoor is 1 juni. Wie al eerder in het besluitvormingsproces reageerde, wordt verzocht dit opnieuw te doen. Eerder ingediend materiaal wordt op deze hoorzitting niet meegenomen.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Afbeelding
Dertien bomen gekapt op Gooilandseweg Algemeen 2 jul, 14:14
Afbeelding
We horen nog niet helemaal bij Mokum Algemeen 2 jul, 09:54
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief