Afbeelding
Foto: André Verheul

Werk aan kruispunt Achtergracht/Groeneweg wéér vertraagd

Buurt / wijk

WEESP - Het werk aan het kruispunt aan de Achtergracht en Groeneweg duurt nóg langer dan gepland. Afgelopen week werd al bekend dat het werk een week vertraging had opgelopen, nu duurt het weer een week langer. 

Dat betekent dat het kruispunt nog mogelijk tot en met 23 november afgesloten moet blijven. 

Het werk duurt zo lang omdat de aannemer tegenslag na tegenslag heeft, waardoor er zelfs 's avonds en 's weekends doorgewerkt moest worden. Er wordt gewerkt aan het diepriool, maar de aannemer stuitte onder meer op allerlei kabels en leidingen die niet op de tekeningen stonden en ook werd er een betonnen plaat aangetroffen, het restant van een brug. Dat bleek nogal moeilijk te verwijderen. Daar kwam ook nog eens bovenop dat er veel kabels en leidingen erg dichtbij of zelfs tegen de slopen delen lagen. 

Het ondergrondse werk is nu wel klaar. De volgende (en laatste) stap is het bestraten van de kruising. Dat heeft wel nog een week de tijd nodig. Tot die tijd blijft het kruispunt dus dicht. Alleen voor komende zaterdag, tijdens de Sinterklaasintocht, wordt een uitzondering gemaakt. Dan gaat het kruispunt even open. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant