Afbeelding

Politiek verdeeld over carillon

Algemeen Dossier: Carillon

De gemeenteraad gaat volgende week donderdag stemmen over het nachtelijk stopzetten van het carillon. De raadscommissie kon woensdag geen advies meegeven aan de raad, de partijen bleken verdeeld over de mogelijkheden. Er lijkt een kleine meerderheid te zijn voor het nachtelijk stopzetten.

De gemeenteraad van Weesp moet zich deze maand opnieuw door een uitspraak van de rechter over de carillonkwestie uitspreken. Woensdag tijdens de behandeling werd duidelijk dat politiek Weesp de discussie over het klokkenspel zat is. De partijen vinden dan ook dat het besluit van volgende week donderdag ook het laatste besluit moet zijn. De kwestie loopt ondertussen al 27 jaar. D66 heeft voorgesteld om te onderzoeken of het carillon ’s nachts gedempt kan worden. Tijdens de behandeling van dat voorstel, bleek er al eens onderzoek gedaan te zijn naar die mogelijkheid. De uitkomsten van het onderzoek worden voor volgende week opgezocht.

De WSP (goed voor 3 zetels) en het CDA (3)  blijven voorstander van het nachtelijk carillonspel, PvdA (2) en GroenLinks (2) zijn tegen. De VVD (3) weet het nog niet; de partij is intern verdeeld. D66 (3) wil het onderzoek afwachten en anders het carillon uit hebben. De DEP (1) was niet aanwezig.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant