Afbeelding

Amsterdam 'kaapt' gemeentesecretaris weg uit Weesp

Politiek

WEESP - De gemeentesecretaris van Weesp stapt over naar Amsterdam. Na de jaarwisseling gaat Menno de Haan aan de slag als hoofd van de afdeling 'Bureau Bestuur en Gemeentesecretaris'.

Weesp staat aan de vooravond van een ambtelijke fusie met Amsterdam. Per 1 juni gaan alle ambtenaren over naar de hoofdstad, maar dat geldt nu juist niet voor de gemeentesecretaris (de directeur van de gemeente). Omdat Weesp voorlopig bestuurlijk zelfstandig blijft, zal er een nieuwe gemeentesecretaris moeten worden gevonden. 

Leiding fusieproces
De Haan trad twee jaar geleden aan in Weesp. Naast de dagelijkse leiding van de ambtelijke organisatie heeft hij ook het ambtelijke fusieproces geleid.

De Haan is door Amsterdam gevraagd de overstap te maken. Hij vertrekt met een dubbel gevoel: "Het is een mooie uitdaging waarbij ik een sterke relatie met Weesp kan behouden."

Voordeel
Ondanks dat op een cruciaal moment veel kennis verloren gaat, ziet burgemeester Bas Jan van Bochove er met het oog op de gemeentefusie ook een voordeel in. "Het is altijd handig om iemand hoog in de Amsterdamse organisatie te kennen die ons ook goed kent."

Fusie twee maanden later
De ambtelijke fusie stond gepland op 1 april 2019, maar de gemeente Weesp maakte vandaag bekend dat dat 1 juni wordt. Amsterdam heeft meer tijd nodig om de Weesper organisatie in te passen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant