Afbeelding

Vertraging voor Brede School

Algemeen

De ontwikkeling van de nieuwe Brede School in de wijk Noord-West heeft vertraging opgelopen. De architect heeft de betrokken partijen gevraagd om de oplevering van de school uit te stellen tot maart 2013. De huidige planning ging uit van eind 2012. De Brede School moet de verouderde Kors Breijerschool vervangen.

Directeur Joop van Wijngaarden van de Kors Breijerschool begrijpt de vertraging wel: “Het was even slikken toen ik het hoorde, maar na lang overleg denken wij dat er nog een aantal weken tijdswinst geboekt kunnen worden. Wij verwachten dat de school in februari 2013 geopend kan worden.” Ook wethouder Frida Dasselaar vindt de vertraging niet vreemd: “De oplevering in 2012 is onder zware politieke druk tot stand gekomen. We wisten dat de planning erg krap was. De vertraging komt denk ik de kwaliteit uiteindelijk ten goede.”

De vestiging van de Kors Breijerschool aan de Rembrandt van Rijnstraat wordt eind dit jaar gesloopt. De verhuizing is in de herfstvakantie; die duurt daardoor een paar dagen langer dan normaal. De groepen 1 t/m 4 gaan naar de Papelaan en de groepen 5 t/m 8 worden ondergebracht in de dependance van de school aan de Sinnigvelderstraat. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant