De hennepplantage in wording werd afgelopen juni bij toeval gevonden.
De hennepplantage in wording werd afgelopen juni bij toeval gevonden. Foto: Sjoerd Stoop

Werkstraf en voorwaardelijke celstraf voor wietplantagespullen

Politie

WEESP De politierechter in Almere heeft de  27-jarige Abdel A. bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van honderd uur en twee weken voorwaardelijke celstraf. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. De man had in een woning aan de Grote Weer in Weesp vrijwel alle benodigdheden voor een wietkwekerij klaarstaan. 

De hennepplantage in wording werd afgelopen juni bij toeval gevonden door agenten. De politie stond voor de deur om Abdel A. voor een ander misdrijf aan te houden. Hij was niet thuis, maar de agenten stuitten wel op lege bakken, lampen en allerlei andere spullen die nodig zijn voor een hennepplantage. Alleen de plantjes ontbraken. 

Met de noorderzon vertrokken
Abdel A. kon later alsnog worden aangehouden, maar hield volgens het Noordhollands Dagblad zijn mond tijdens het verhoor. Omdat A. de woning al sinds augustus 2017 van Ymere huurt, achtte de politierechter het voldoende bewezen dat de man minstens medepleger is van voorbereidingshandelingen voor een hennepplantage. Ook zou hij medeplichtig zijn aan diefstal van stroom. De veroordeelde was zelf niet bij de uitspraak aanwezig. Hij is eind vorige maand met de noorderzon vertrokken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant