Afbeelding

Snel duidelijkheid over toekomst ontuchtpleger

Algemeen Dossier: Ontuchtpleger

 

Nog deze week moet duidelijk worden wat er gaat gebeuren met de veroordeelde ontuchtpleger die volgende maand vrijkomt. Burgemeester Horseling heeft de afgelopen weken meerdere gesprekken met de man gehad in de cel en op het stadhuis worden op dit moment de laatste formaliteiten in orde gemaakt. De gemeente wil nog niet zeggen wat de resultaten van de gesprekken zijn.

Buurtbewoners maken zich grote zorgen om de vrijlating van de 76-jarige Weesper. De man werd vorig jaar veroordeeld voor onzedelijke handelingen met zijn minderjarige buurjongen. Zijn celstraf zit er bijna op, zodat hij volgende maand weer naast zijn slachtoffer zou kunnen gaan wonen.

Vorige maand haalde de zaak het landelijke nieuws; op het stadhuis kregen de buurtbewoners te horen dat de gemeente weinig kon doen om de man uit de wijk te weren. In de afgelopen weken zijn er meerdere gesprekken met de man geweest. Zo heeft de gemeente de man onder meer vervangende woonruimte aangeboden.  Buurtbewoners krijgen een brief van de gemeente, met daarin de uitkomst van de gesprekken. 

Zie ook:

23-5-2011  Nog deze week duidelijkheid over ontuchtpleger
21-4-2011  Burgemeester hoopt dat kwartje valt bij ontuchtpleger 
20-4-2011  Gemeente wil ontuchtpleger bewegen te verhuizen
19-4-2011  Buurtgenoten pedoseksueel manen burgemeester tot verdere actie
18-4-2011  Bijeenkomst over terugkeer pedoseksueel 
12-4-2011  Zorgen over terugkeer ontuchtpleger
1-7-2010  OM: 24 maanden cel voor ontucht
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant