Afbeelding

Ontuchtpleger komt niet terug

Algemeen Dossier: Ontuchtpleger

De veroordeelde ontuchtpleger keert niet meer terug in zijn woning in Weesp. Dat heeft de gemeente dinsdag bekend gemaakt in een brief aan de buurtbewoners. Als de man volgende maand vrijkomt, zal hij direct verhuizen. Waarheen is niet bekend, dat wil de gemeente niet kwijt. De 76-jarige Weesper werd vorig jaar veroordeeld voor onzedelijke handelingen met zijn minderjarige buurjongen.

De verhuizing is de uitkomst van de gesprekken die burgemeester Horseling met de man in zijn cel heeft gevoerd. “In samenspraak met de gemeente en de persoon in kwestie is gezocht naar een alternatief”, aldus Horseling in de brief naar de omwonenden. Buurtbewoners maakten zich grote zorgen over de terugkeer van de man. 

De zaak haalde vorige maand het landelijke nieuws; op het stadhuis kregen de buurtbewoners te horen dat de gemeente juridisch weinig kon doen om de man uit de wijk te weren. Wel werd de dialoog met de man aangegaan in de cel en werd een groepje buurtbewoners nauw betrokken bij de afhandeling van de zaak. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant