Afbeelding

Op weg naar een vreedzame multiculturele samenleving

Cultureel

WEESP Kennis maken met de diversiteit en de rijkdom van de multiculturele samenleving, dat kan aanstaande zondag (25 november) in de Bibliotheek. De Weesper stichting Quest for wisdom foundation (QFWF) houdt dan de jaarlijkse ontmoetingsdag. 

Initiatiefnemer en oprichter van QFWF is filosofe Heidi Muijen, die in de Middenstraat de praktijk Thymnia voor levenskunst heeft. Door culturen met elkaar in contact te brengen hoopt zij de kruisbestuiving tussen culturen te bevorderen. 

Onbegrip
Heidi Muijen legt uit: "Veel mensen zien gelukkig al de verrijking die onder meer kunst, muziek en keukens uit andere culturen kunnen bieden, maar er is ook nog veel onbegrip en dat staat een vreedzame multiculturele samenleving in de weg. Onbegrip heeft vaak te maken met een gebrek aan kennis. Onze stichting organiseert daarom uiteenlopende activiteiten op het gebied van culturele uitwisseling, met als doel wijsheid tussen culturen vooruit helpen." 

De Weespse richtte de stichting in 2016 op. Inmiddels bestaat het aanbod uit een wijsheidsweb, masterclasses, ontmoetingsdagen, bordspelen en een digitale game. Sinds dit jaar is de stichting aangemerkt als culturele Anbi.

Dagvullend programma
Aanstaande zondag is de jaarlijkse ontmoetingsdag in de bibliotheek van Weesp, van 10.00 tot 17.00 uur.  Op het programma onder meer: beeldende kunst van Louis Van Marissing en Robin Stemerding, storytelling door Lady Jane, wereldmuziek van de Culturele Droomwevers, martial arts met Hans Jansen en een lezing door filosoof Giovanni Rizzuto. Er wordt een lunch geserveerd en er zijn er mediterrane hapjes. 

Belangstellenden kunnen zich nog opgeven. Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van 25 euro per persoon. Kijk voor aanmelden en meer informatie op questforwisdom.org. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant