Afbeelding

Honderden rugzakjes nakijken, wie helpt mee?

Zorg

WEESP - Vrijwilligers kijken komende maandag en dinsdag in Weesp vele honderden cadeau-rugzakjes na voor kinderen in Nederlandse asielzoekerscentra. Stichting Humanitaire Hulpgoederen kan hier nog wel wat hulp bij gebruiken. 

De rugtasactie is een samenwerking tussen verschillende hulporganisaties. Samen zetten zij zich in om asielzoekerskinderen in de feestmaand december een hart onder de riem te steken. 

Huis en haard
Vluchtende gezinnen laten huis en haard achter. Voor de kinderen binnen die gezinnen betekent het dat ze amper speelgoed en persoonlijke spullen mee kunnen nemen. Daarom krijgen zoveel mogelijk asielzoekerskinderen tussen Sinterklaas en Kerst een rugtasje met bijvoorbeeld speelgoed, knuffels en schoolspulletjes uitgereikt. 

De rugzakjes zijn gevuld door Nederlandse gezinnen, organisaties, winkels en bedrijven. Om er zeker van te zijn dat elk kind een leuk rugtasje krijgt, wordt de inhoud voor de zekerheid nagekeken en indien nodig aangepast of aangevuld. 

Uurtje helpen
Weespers die een uurtje of een dagdeel willen komen helpen, zijn van harte welkom. Het gaat om maandag 26 en/of dinsdag 27 november tussen 09.00 en 15.30 uur. Het controleren vindt plaats in de loods van HRIF aan Rijnkade 21. Aanmelden (lida@hrif.nl) is fijn, maar hoeft niet per se. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant