Actiegroep is blij, maar vindt het voor juichen nog te vroeg
Actiegroep is blij, maar vindt het voor juichen nog te vroeg

Carillon 16 Uur Aan durft nog niet te juichen

Algemeen Dossier: Carillon

 

Carillon 16 Uur Aan is ‘voorzichtig positief’ over het besluit van de gemeenteraad om uitgebreider onderzoek te doen naar het dempen van carillon. “Er is een belangrijke stap in ons voordeel gezet, maar het is nog te vroeg om te juichen”, reageert Frank Luiten van de actiegroep.

Het actiecomité wacht af waar de gemeente volgende maand mee komt. In de raadsvergadering van 23 juni moet duidelijk worden of het klokkenspel zachter kan. Kan dat niet, dan gaat het carillon in principe ’s nachts uit. Aangezien daar juridisch nog wel wat haken en ogen aan zitten en er ook binnen de nieuwe gemeenteraad verdeeldheid heerst, durft Carillon 16 Uur Aan er niet vanuit te gaan dat het probleem deze zomer echt is opgelost. De actiegroep is in ieder geval blij dat de nieuwe gemeenteraad de kwestie serieus behandelde, maar is niet te spreken over het verloop van de raadsvergadering. Die verliep nogal chaotisch. “De kwaliteit van de gemeenteraad is verbeterd, maar de regie laat behoorlijk te wensen over”, vindt Jan Keijzer, voormalig D66-wethouder/raadslid en lid van Carillon 16 Uur Aan.

Carillon 16 Uur Aan vecht al jaren voor het nachtelijk uitzetten van het klokkenspel. Ruim 300 bewoners van de binnenstad hebben ’s nachts last van het carillon, zo is uit een enquête gebleken. Maar er zijn ook veel mensen gehecht aan het klokkenspel, zij willen juist niets van uitzetten of dempen weten.            

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant