MHCW deelt punten met Loenen

MHCW heeft zondag de punten moeten delen met Loenen. De Weesper hockeyers hadden een zware tegenstander aan Loenen en stapten met 4-4 van het veld.

Toch kon MHCW nauwelijks terugkijken op een echt goede wedstrijd. Hockeyend was MHCW vaak nog onder de maat en daardoor kon Loenen gevaarlijk worden. Dat de tegenstander de voorsprong ook pakte mocht nauwelijks verrassend worden genoemd. Vooral voor de thee was Loenen de betere ploeg. MHCW kon vooral de tweede helft meer en meer het spel maken. De Weespers keken lang tegen een 4-2 achterstand aan, maar kwamen met veel vechtlust toch terug op gelijke hoogte. De Weesper doelpunten werden gemaakt door Jens van Zonneveld, Jordan van Heerden, Gino Kirsten en Onno Landman.

Hockeysters verschalken Noordwijk

Vol vechtlust probeerde MHCW zondag nog play-offs voor promotie af te dwingen. Ondanks een grote zege van 10-1 op Noordwijk, moest MHCW na afloop genoegen nemen met een derde plaats.
MHCW was de hele wedstrijd veel te sterk voor Noordwijk. De hockeysters speelden vol overgave en hadden ook nauwelijks moeite met Noordwijk, dat de eerste helft meerder speelsters moest missen. Ook na rust, toen Noordwijk wel compleet was, waren de Weespers veel sterker. Met meerdere doelpunten van Merel van Kassel, Liza Rietveld, Madelon Kester en Joni van Hilst was MHCW de hele wedstrijd oppermachtig. Noordwijk had zowel voor als na rust geen moment wat in de melk te brokkelen, waardoor de zege van MHCW al vroeg zeker was. Doordat concurrent Xenios ook won, plaatste MHCW zich echter niet voor de play-offs. De Weespers bleven met een derde plaats achter.
We HaVe pakt zege
We HaVe heeft zondag een overwegend teleurstellend handbaljaar afgesloten met een zege. De gedegradeerde Weesper handballers wonnen met 25-22 van DSG.
We HaVe was de hele wedstrijd beter dan DSG, dat met een gehavende ploeg naar Weesp kwam. Door hard vechten konden de Weespers een vroege voorsprong pakken en dat tot de rust vasthouden. De Weespers hoefden na de eerste helft nauwelijks achterover te hangen. DSG bleef steeds dreigen. DSG was vooral na de thee sterk en probeerde met man en macht het goede spel van We HaVe te doorbrengen. De tegenstander kon meerdere keren een achterstand goed maken, maar We HaVe bleef gefocust. Met een sterk laatste kwartier kon We HaVe de zege pakken en zo nog wat cachet geven aan het seizoen.
DSO te sterk voor Argus
Een duel zonder franje zaterdag voor Argus. De Weesper korfballers verloren met 10-5 van DSO, dat ook nauwelijks kon overtuigen.
Argus probeerde er het beste van te maken. Omdat DSO ook geen topwedstrijd speelde, hadden de Weesper korfballers kansen. Toch kon Argus dat niet belonen. DSO bleek halverwege de wedstrijd meer en meer de sterkste van de twee te worden. De opponent kon de wedstrijd gemakkelijk naar zich toe trekken.
Twee keer zilver voor Elisa Piek
Elisa Piek heeft onlangs goede resultaten geboekt op het Nationaal jeugdkampioenschap. De Weesper badmintonster pakte twee keer zilver en meette zich zo met de beste jeugdspelers van het land.
De Weespse kon met haar partners zowel met het damesdubbel als het gemengd dubbel de finale halen. De eindstrijd werd echter verloren. Toch kon de Weespse tevreden zijn met de medailles.