Afbeelding

Hoorzitting over fusie in Naarden

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

De hoorzitting van de Tweede Kamerfracties over de geplande gemeentelijke herindeling van de gemeente Weesp wordt op vrijdag 10 juni gehouden in de Grote Kerk in Naarden. Betrokkenen kunnen spreektijd aanvragen om commentaar te geven over de geplande fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum. De zitting is openbaar; iedereen mag komen kijken.

Van Weesp, Naarden, Muiden en Bussum krijgen delegaties van de colleges van burgemeester en wethouders en de gemeenteraden spreektijd. Individuele burgers kunnen niet inspreken, dat kan alleen namens een georganiseerd maatschappelijk verband; zoals een vereniging of belangenorganisatie.

Na de hoorzitting gaan de fracties zich buigen over het wetsvoorstel van de herindeling. Volgens het voorstel gaan op termijn de gemeenten Weesp, Muiden, Naarden en Bussum samen – de zogenoemde GV4-variant. Minister Donner heeft echter aangegeven dat hij er geen bezwaar tegen heeft als alleen Muiden, Naarden en Bussum fuseren, zonder Weesp (de G3-variant). Volgens de minister kan dit op meer bestuurlijk draagvlak rekenen in de regio. De hoorzitting is van 14.00 tot 17.00 uur. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant