Afbeelding

7800 handtekeningen tegen fusie

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

 

De vereniging Geen Fusie wil volgende week vrijdag tijdens de hoorzitting over de gemeentelijke herindeling van Weesp, ruim 7800 handtekeningen tegen de fusie aanbieden. De handtekeningen zijn in de afgelopen twee jaar in de regio verzameld tegen de GV4-fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Muiden.

Volgende week vrijdag is in de Grote Kerk van Naarden de hoorzitting van de Tweede Kamerfracties over de herindeling. De fracties willen uit de regio horen welke koers nu het beste gevaren kan worden. De Tweede Kamer kan er voor kiezen om Weesp met Muiden, Naarden en Bussum te laten fuseren (de GV4-variant) of om alleen Muiden met Naarden en Bussum te fuseren (de GV3-variant). Ook het compleet afblazen van de fusie behoort nog tot de mogelijkheden.

Gideon Jessayan, voorzitter van Vereniging Geen Fusie, liet maandag op Radio Weesp weten dat de minste handtekeningen uit Weesp komen. “Wij hebben de indruk dat de inwoners van Weesp, van alle vier de betrokken gemeenten, het meest voor de fusie zijn”, aldus Jessayan.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant