Afbeelding

Bewoners Pastoor Jansenstraat woest op gemeente

Algemeen

Bewoners van de Pastoor Jansenstraat zijn woest op de gemeente. Maximaal tien huishoudens krijgen een vergoeding voor het misgelopen ISV-geld, terwijl er ruim 40 huishoudens zijn getroffen toen de subsidie voor het funderingsherstel vorig jaar om onduidelijke redenen niet werd aangevraagd.

B&W lieten eind maart weten in te willen staan voor de gemiste subsidie. In het definitieve voorstel staat dat alleen bewoners die gebruik hebben gemaakt van een andere regeling van de gemeente een bedrag tegemoet kunnen zien. Dat is de andere gedupeerden in het verkeerde keelgat geschoten. Die willen dat iedereen vergoed wordt. Volgens de gemeente is dat echter onwerkbaar omdat van de mensen die niets hebben aangevraagd er ook niet te berekenen is hoeveel subsidie die zouden krijgen. “We hebben geen gegevens”, aldus een woordvoerder.

De oplossing is ook voor de omliggende straten met funderingsproblemen. De ISV-subsidie vergoedt overigens een relatief klein deel van het funderingsherstel; de kosten lopen in de tienduizenden euro's per woning. 

Zie ook:
30-3-2011  Bewoners Pastoor Jansenstraat krijgen alsnog ISV-geld

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant