Hero Brinkman:
Hero Brinkman: "PVV wil referendum"

PVV wil referendum over fusie

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

De Tweede Kamerfractie van de PVV wil dat de mening van de burger wordt gevraagd over de gemeentelijke herindeling van Weesp. Kamerlid Hero Brinkman liet tijdens de rondrit van de Tweede Kamerfracties in de regio aan het WeesperNieuws weten dat de partij het belangrijk vindt dat de burgers achter de fusie staan. “Bestuurlijk draagvlak komt op de tweede plaats.”

Volgens Brinkman moet de mening in een enquête of referendum worden gevraagd. Daarmee deelt hij de mening van zijn SP-collega Ronald van Raak. Ook hij pleitte eerder voor een referendum onder de bevolking over het wetsvoorstel van de fusie.

Het fusiedossier is ondertussen zeer verwarrend geworden. Weesp wil met Muiden, Naarden en Bussum fuseren. Muiden en Naarden willen wel met Bussum fuseren; zonder Weesp. En Bussum pleitte tijdens de hoorzitting in de Grote Kerk voornamelijk voor een fusie met alleen Naarden. Minister Donner heeft aangegeven dat hij open staat voor een fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum (GV4) en voor een fusie van Muiden, Naarden en Bussum(GV3). 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant