Afbeelding

Skate-toppers openen nieuwe baan

Algemeen

Om te vieren dat Aetsveld een nieuwe skatebaan heeft, wordt er zondag 3 juli een groot skate-event gehouden. Jongeren kunnen meedoen aan een wedstrijd of de kunst afkijken bij Nederlandse skate-toppers. Zowel Weespers als niet-Weespers zijn deze middag welkom om de vernieuwde baan uit te proberen.  

Jongeren kunnen in drie verschillende disciplines meedoen: inline skate, skateboarden en BMX. Voor de winnaars zijn er prijzen van Rollerblade, Revert, Soulcycle en Intersport Bijvoet. Ook maken de deelnemers kans op entreekaarten voor Skateland Rotterdam.

Ook voor wie op wieltjes nog niet zo goed uit de voeten kan, is er bij de openingen genoeg te beleven. Nederlands kampioen Dez Maarsen komt laten zien dat je de nieuwe baan ook per crossfiets kunt bedwingen. Rik van Huik, eerste op het BOK 2010 en tweede op The Invasion 2010 showt het publiek enkele aparte skate-tricks en ook skateboarder Florian Dalhuijsen van het Revert Skateteam komt laten zien wat hij allemaal op de Weesper baan kan. De skatemiddag is van 14.00 tot 18.00 uur. Wie wil meedoen aan de wedstrijd kan zich een half uur van te voren ter plaatse inschrijven.  

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant