Afbeelding

Zierleyn gaat praten met bewoners Pastoor Jansenstraat

Algemeen

Wethouder Zierleyn wil met de bewoners van de Pastoor Jansenstraat gaan praten over de problemen rondom het ISV-geld. De bewoners van de straat zijn boos op de gemeente.

Volgens de huiseigenaren keert de gemeente maar aan tien bewoners geld uit als compensatie voor de misgelopen ISV-subsidie, terwijl 40 huishoudens gedupeerd zijn. Wethouder Zierleyn is het daar niet mee eens en wil daarom zijn standpunt aan de bewoners uitleggen. Anton van Daalen van GroenLinks gaat donderdag, tijdens de raadsvergadering, de gemeenteraad vragen om de bewoners te steunen.

Het gesteggel rondom de ISV-subsidie voor het funderingsherstel sleept al jaren. De bewoners van de Pastoor Jansenstraat kunnen fluiten naar het geld, omdat die om onduidelijke redenen nooit is aangevraagd. De ISV-subsidie hadden de bewoners kunnen gebruiken voor de financiering van het reeds uitgevoerde funderingsherstel van hun verzakte huizen. De gemeente heeft bekend gemaakt de bewoners wel te willen compenseren, maar alleen als zij toentertijd ook gebruik hebben gemaakt van een andere regeling van de gemeente. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant