Afbeelding

'300 jaar oud carillon verdient een beter onderzoek'

Algemeen Dossier: Carillon

De WSP is boos en teleurgesteld dat er donderdag is besloten om het carillon 's nachts uit te zetten. “Alleen omdat één bedrijf zegt dat het carillon dempen niet mogelijk is< moet het maar uit.  Een carillon dat al driehonderd jaar in onze stad speelt, had een meer gedegen onderzoek verdiend”, sprak Tineke Booij verbolgen. De volledige stadspartij stemde dan ook tegen.

Burgemeester Horseling pareerde dat als hij ergens nog een mogelijkheid had gezien, hij de gemeenteraad zeker om meer tijd voor een nader onderzoek zou hebben gevraagd. 

Met het besluit komt een einde aan een jarenlange discussie, die bovendien in het verleden ook al eens is gevoerd. De laatste partij die de kwestie aanzwengelde, was bewonersgroep Carillon 16 uur Aan. Hierop volgde een enquête, waaruit bleek dat ruim 300 Weespers ’s nachts last hebben van het carillon. “Als zoveel mensen er slecht van slapen, laten we het dan maar ’s nachts uitzetten. Dan kunnen we er overdag met z’n allen van genieten”, aldus Marian Everts van het CDA. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant