De Vechtloop gaat van start
De Vechtloop gaat van start

30e Vechtloop één groot hardloopfeest

Algemeen

Met een recordaantal van 970 deelnemers is de 30e Vechtloop in Weesp zondag uitgedraaid op één groot hardloopfeest voor jong en oud.

Vooraf hadden zich al ruim 800 deelnemers zich ingeschreven. Vlak voor de start meldden zich nog meer hardlopers. De deelnemers kwamen niet alleen uit Weesp, maar ook uit de wijde omstreken. Er was zelfs een loopster uit Namibië. 

Het evenement ging van start met de scholierenloop, waar 140 kinderen aan deelnamen, en de 2,5 kilometer. Daarna gingen alle lopers voor de overige afstanden van start: van 5 kilometer tot de halve marathon.

Vervolgens druppelden alle deelnemers weer binnen op het terrein van de MHCW, waar start en finish waren. De één fris en fruitig, de ander op zijn of haar laatste adem.

Er waren honderden toeschouwers op de Vechtloop afgekomen. Ze konden op LCD-schermen de tussentijden aflezen die werden doorgezonden via een chip die elke hardloper bij zich droeg. Thuisblijvers konden zo via internet de race volgen.

Voor alle hardlopers stond er na de finish een kraam met verfrissingen klaar, de scholieren kregen daar meteen een medaille bij. 

Klik op de foto voor een uitgebreid fotoverslag.

Lees ook: Frank de Graaf wint 10 km

Het afhalen van de startnummers
Wethouder Zierleyn geeft het startschot
En weg zijn de scholieren...
Ook de deelnemers van de andere afstanden gaan op weg
De scholieren strijden om elke meter
Moe maar voldaan
Meteen een medaille na de finish
Gehaald!
Kapot...
Een welverdiende massage
Er werd nog lang nagepraat
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant