Afbeelding
Foto: André Verheul

Bereikbaarheid Weespersluis: op zoek naar veiliger fietsroute via Bouhuijstunnel

Buurt / wijk

WEESP - De eerste woningen in Weespersluis zijn opgeleverd. Over een goede bereikbaarheid van de grote nieuwe wijk hoor je overal de hersenen kraken. Het blijft een lastig verhaal. 

Vanuit de nieuwe wijk Weespersluis moet je omrijden via de Bouhuijstunnel of het industrieterrein om in het andere deel van Weesp te komen, waar de scholen, de winkels en de sportclubs zijn.

De huidige inwoners van het Leeuwenveld kunnen er al over meepraten. Een extra tunneltje onder de spoorbaan, bijvoorbeeld ter hoogte van de sportvelden, zou al wonderen doen. Het staat vast ergens ingetekend in een of andere visie, maar concreet is het allemaal niet.

Ingewikkeld kruispunt
Van een kilometertje omfietsen wordt niemand slecht, maar de Bouhuijstunnel is helaas geen toonbeeld van een veilige route. De tunnel zelf is donker, de aansluitingen aan weerszijden zijn voor fietsers vaak een onveilig gedoe. We hebben het dan over de rotonde bij de Leeuwenveldseweg en het tamelijk ingewikkelde kruispunt Herensingel/Stationsweg. Het CDA vroeg er onlangs aandacht voor in de gemeenteraad. Met een motie, unaniem gesteund, werd de wethouder van Verkeer op het hart gedrukt op korte termijn een overzicht te leveren van mogelijke verbeteringen.

Onderzoek gepland
Léon de Lange van D66, hij is de verkeerswethouder, zegt: "Er stond al een onderzoek gepland naar de verbetering van de Bouhuijstunnel en een veiliger en logischer 'routing' tussen Leeuwenveld en het andere deel van Weesp. We gaan sowieso op alle oversteekplaatsen en fietskruisingen in Weesp bekijken wat er beter kan. Concreet is het nog niet, maar we maken dus op korte termijn de mogelijke verbeteringen in kaart."

Nieuwe autoroute
Dat is er nog iets dat meespeelt. Er komt een nieuwe ontsluitingsroute naar de A1, die de rol van de Korte Muiderweg overneemt. Deze nieuwe autoweg brengt de verkeersdrukte rond de Bouhuijstunnel naar verwachting flink terug, maar wordt niet voor 2021 verwacht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant