Afbeelding

"In 2012 al parkeervergunning nodig voor het centrum van Weesp"

Algemeen

Het nieuwe parkeervergunningensysteem moet volgend jaar al worden ingevoerd in het centrum van Weesp. Dat laat wethouder Van der Hoeven woensdag weten. Vergunningen gaan voor binnenstadbewoners rond de 6 euro per maand kosten. Wie visite krijgt kan straks een speciale kraskaart kopen op het stadhuis.

Dinsdagavond zijn als eerste de bewoners van de Achtergracht voorgelicht over de plannen. Het nieuwe vergunningensysteem moet gaan gelden binnen de oude vesting; van het Herensingel tot aan de Utrechtseweg. In alle straten die daar binnenvallen, moet straks worden betaald voor een parkeerplaats.

De wens van het college van B&W voor parkeervergunningen is niet nieuw; het plan dook al op in de parkeernota van 2007. Wethouder Van der Hoeven stelt dat de afgelopen jaren de parkeerdruk in het centrum alleen maar is toegenomen. Ook de ontwikkeling van de nieuwe parkeergarage aan de Achtergracht, onder de nieuwe Albert Heijn, speelt een rol. De betaalde plaatsen die daar komen hebben een groot effect op het parkeren in de binnenstad.

Volgende week donderdag wordt er voor alle bewoners van Weesp een inloopavond gehouden over het parkeerplan. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom op het stadhuis. Van der Hoeven wil het plan na de zomer zo snel mogelijk aan de gemeenteraad aanbieden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant