Wethouder Winnubst van Muiden:
Wethouder Winnubst van Muiden: "We gaan weer kijken"

Muiden praat weer mee over polder

Algemeen

Er is een grote kans dat ook de gemeente Muiden weer gaat meewerken aan de ontwikkeling van nieuwbouw in de Bloemendalerpolder. De gemeente is donderdag op de hoogte gebracht van de vernieuwde samenwerking tussen publieke en private partijen en ziet de ontwikkelingen met vertrouwen tegemoet.

“Een aantal belangrijke pijnpunten van Muiden zijn opgelost. Zo wordt er niet meer gesproken over het bebouwen van de Vechtoevers en het is het aantal te bouwen woningen naar beneden bijgesteld”, aldus wethouder Fred Winnubst.  Muiden werd, overigens samen met Weesp, door de provincie in 2009 uit het project gezet door de provincie. Die vond dat de twee gemeenten teveel eisen hadden. Weesp sloot later weer aan. Muiden is sindsdien buiten de ontwikkeling gebleven.

Het college van Muiden gaat nu weer in op de uitnodiging om mee te praten. Ook zal de Muider gemeenteraad zich nog over de plannen buigen. Winnubst: “Het betekent niet dat we nu al zeggen dat we mee gaan bouwen, maar we gaan wel weer kijken.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant