Afbeelding

Skatebaan Aetsveld beleeft vuurdoop

Algemeen

Boardslides, kickflips en ollies. Met een groot skate-event hebben Weesper skaters zondag de skatebaan van Aetsveld geopend. De skaters namen het tegen elkaar op met een heuse contest. Na een speech van burgemeester Horseling brak het skategeweld los op de baan.

Dat de skaters erg tevreden zijn over de skatebaan bleek twee weken geleden al toen de baan werd opgeleverd. "Deze baan heeft zoveel meer dan de oude baan en kan gewoon weer jaren mee", vertelde skater Sander Schneider op Radio Weesp. De Weesper skater was één van de jongens waarmee Versa Welzijn de skatebaan kon bouwen. "Met deze baan hebben we een goede hangplek en kunnen we lekker skaten. Daarnaast zullen er vast ook skaters van andere plaatsen naar Weesp komen, want op deze baan mogen als Weesp best trots zijn."

Met de contest en een paar demonstraties kende de skatebaan een passende vuurdoop. Veel Weesper skaters van jong tot wat ouder toonden hun 'tricks' op de baan en kregen daarvoor veel applaus voor de grote groep toeschouwers langs de kant. Een dj zorgde voor passende muziek een een mc zorgde voor passend commentaar op de stunts van de skaters. Ook wethouder Christian Zierleyn was aandachtig toeschouwer en nam zelfs even plaats als jurylid. 

Het grote skate-event van zondag was een eerste stap voor een jaarlijks terugkerende skatecontest. De skaters hopen elk jaar hun kunsten te kunnen vertonen aan de Weespers.

Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant