Afbeelding

Sigaret voor stadhuis in de ban

Algemeen

Het wordt voor raadsleden straks verboden om voor de deur van het stadhuis een sigaretje te roken tijdens vergaderingen. De gemeente gaat ambtenaren en raadsleden verzoeken dit niet meer te doen. Rokende raadsleden reageren laconiek; ze gaan wel een meter verderop staan.

Volgens de gemeente zijn de groepjes rokers slecht voor het aangezicht. Vooral tijdens schorsingen van de raadsvergaderingen duikt altijd een vast groepje rokers naar buiten voor een sigaret. En dat stoort de gemeente. Nu staan ze nog op de trap, straks is dat verboden.

“En wat krijgen we dan? Een hangplek voor raadsleden bij het bankje aan de overkant”, aldus rokend raadslid Max van Dorth van GroenLinks. “Dit is absurd, volgens mij kan dit alleen worden verboden op de trap, nou dan gaan we wel een meter verderop staan.” Ook WSP-raadslid Tineke Booij denkt dat het bankje aan het Groote Plein straks de ideale plek wordt voor een sigaretje. “Al weet ik officieel nog van niks.” Het college gaat zich nog buigen over het besluit, maar wil dat roken ook verboden wordt op de gemeentewerf. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant