Afbeelding

School neemt afscheid van directeur Nelly de Leeuw

Algemeen

Met een groot feest heeft de Van der Muelen-Vastwijkschool donderdag afscheid genomen van directeur Nelly de Leeuw. Zij gaat, na meer dan dertig jaar bij de Weesper school betrokken te zijn geweest, met pensioen.

Alle 430 leerlingen van de school vormden ’s ochtends vanaf het schoolplein een erehaag naar het stadhuis. Als een echte koningin kwam De Leeuw op het Groote Plein voorrijden in een koets. Op het balkon sprak burgemeester Horseling een lovend woordje en werd de vertrekkende directeur toegezongen door de kinderen.

Na het officiële moment ging de hele optocht weer terug naar school. Als extra verrassing werd daar het nieuwe naambord van de school onthuld. De restauratie van de Van der Muelen-Vastwijkschool werd vorig jaar al afgerond, maar het echte naambord liet lang op zich wachten. Dit tot verdriet van Nelly de Leeuw. Maar toen het bord deze week dan toch geleverd werd, is het stiekem door de leraren opgehangen. “Geweldig!”, zo vatte De Leeuw het feest in één woord samen.

De rest van de dag zijn er allerlei leuke activiteiten op de school. Nelly de Leeuw wordt opgevolgd door Arrie Westerink. 

In een koets naar het stadhuis
Ontvangst door burgemeester Horseling
Drukte op het Groote Plein
Leraren en leerlingen zetten afscheidslied in
'Kijk daar staat de juf!'
Erehaag voor de deur
Eindelijk is daar het langverwachte naambord
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant