Onderzoek na de overval op Gall & Gall in 2017.
Onderzoek na de overval op Gall & Gall in 2017.

36 maanden cel geëist voor onder meer overval Weesp

Politie

WEESP De officier van justitie heeft 36 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk geëist tegen de 20-jarige Djemon P. uit Amsterdam voor onder meer zijn deelname aan de overval op de Gall & Gall aan Amstellandlaan in 2017. Dat meldt het Noordhollands Dagblad

Twee mannen op een scooter pleegden eind mei 2017 een gewapende overval op de Weesper slijterij. Ze drongen de zaak met veel kabaal binnen. Eén van mannen dreigde met een pistool. Na hun daad sloegen de twee met hun scooter weer op de vlucht.

De verdachte zou deel uitmaken van een criminele organisatie die zich bezighield met diefstallen en overvallen in Amsterdam, Diemen, Amstelveen en dus ook Weesp.

P.  was in 2017 al in beeld bij de politie, maar verdween plots van de radar. In mei van dit jaar werd duidelijk dat hij vastzat in Duitsland voor een plofkraak. P. is in september aan Nederland uitgeleverd en stond vorige week als laatste van de groep voor de rechter. Drie andere verdachten zijn eerder dit jaar al veroordeeld door de kinderrechter. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant