Afbeelding
Foto: André Verheul
B&W-gesprek

Inwoners praten mee over toeristisch actieplan

Algemeen

WEESP - Als het om toerisme in Weesp gaat, wat willen de inwoners dan wel - en wat willen ze niet. Het stadsbestuur hoopt het uit te vinden tijdens een brainstormavond voor inwoners.

Weesp wil meer toeristen naar de Vechtstad lokken, maar ook weer niet te veel. Stimuleren en inperken tegelijk, kan dat? Een 'toeristisch actieplan' moet de weg wijzen. Wethouder Astrid Heijstee (WSP) wil er komend jaar ver mee komen en heeft voor donderdag 10 januari 2019 al een avond belegd waarop inwoners kunnen meepraten over twee vragen: wat willen we wél en wat willen we niet?

Snel daarna volgt er zo'n zelfde bijeenkomst voor ondernemers.

Ondernemers moeten het doen
Heijstee waarschuwt vast dat de gemeente zelf geen toeristische activiteiten gaat opzetten. De actiebereidheid moet vooral liggen bij ondernemers, wellicht ook bij groepen bewoners. Of de gemeente daar eventueel aan bijdraagt (meer dan het verlenen van een vergunning), dat is aan de gemeenteraad, zo zegt Heijstee in ons wekelijks gesprek met B en W.

Achtergronden
Op WeesperNieuws Extra lees je meer over dit thema in dit artikel:  Gemeente vraagt hoe we toerisme kunnen stimuleren én beteugelen

Gesprek
Beluister hier het gesprek met de wethouder.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant