Afbeelding

Geheime documenten polder openbaar; geen onregelmatigheden

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

De provincie heeft nogmaals uitdrukkelijk laten weten dat er geen geheime afspraken bestaan over het nieuwbouwproject in de Bloemendalerpolder tussen Weesp en Muiden. Alle geheime documenten over het project zijn deze week openbaar gemaakt, om alle schijn weg te nemen.

De PvdA Muiden vroeg drie weken geleden via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) alle documenten over de polder op. Volgens de sociaaldemocraten zijn er in het verleden geheime afspraken door ex-gedeputeerde Hooijmaijers gemaakt met ontwikkelaars over de polder. Volgens de provincie bewijzen alle documenten echter dat deze er niet zijn.

Muider PvdA-fractievoorzitter Jan Hylkema is verrast door het snelle antwoord van de provincie. “Misschien zijn de afspraken er echt niet. Maar Hooijmaijers heeft ons verteld dat ze er wel waren. Dat kan bluf zijn geweest.” De PvdA heeft het verzoek ook gedaan aan het Rijk, maar nog geen antwoord gekregen.

Ex-gedeputeerde Hooijmaijers is inmiddels bij meerdere bouwprojecten in de provincie in opspraak geraakt nadat er geheime afspraken opdoken. 

Jan Hylkema van de Muider PvdA
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant