Wordt de Draaierschans een parkeerterrein?
Wordt de Draaierschans een parkeerterrein?

Raad: Wacht maar even met groen opofferen voor parkeren

Politiek

WEESP - Als het aan de gemeenteraad ligt, hoeft er geen groen opgeofferd te worden voor parkeerplaatsen. In ieder geval niet meteen en niet op alle locaties die het college van B en W voorstelt in de discussienota parkeren.

Die 'satellietlocaties' zouden als overloop moeten dienen als er in andere delen van Weesp straks onvoldoende parkeerplek is na maatregelen om het parkeren te reguleren.

Vier (of vijf) groene plekken genoemd
In de discussienota wordt geopperd om een drietal locaties in de wijk Zuid II en het veldje aan de Irenelaan, nu allemaal nog groen, als satellietlocaties te bestempelen. Met name de bewoners van het Molenpad tekenden hiertegen al protest aan. In de discussienota is bovendien een tekening opgedoken die de gemoederen van omwonenden flink bezighoudt: de Draaierschans (het bastion in de Vest) als parkeerterrein.

De gemeenteraad boog zich in de commissie SOB over de nota en dus ook over de vraag of al dat groen meteen zou moeten wijken als het betaald parkeren in combinatie met vergunningen elders in Weesp wordt ingevoerd. Het zou namelijk wel eens kunnen, verwacht het college van B en W, dat er dan toch nog te weinig plekken voor langparkeren beschikbaar zijn en daarvoor wordt een oplossing gezocht.

Parkeren in het groen toch beperken?
De gemeenteraadsleden verwachten niet dat het direct zo'n vaart zal lopen, bleek tijdens de discussie. Bovendien: Weesp koestert toch juist het groen? Het lijkt de coalitiepartijen WSP en D66 voldoende om eens op één plek te beginnen (in plaats van de vier locaties, goed voor in totaal 266 plekken, die het college van B en W voor ogen heeft). De kruising van de Aetsveldselaan en de Fijnvandraatlaan bijvoorbeeld. Oppositiepartij VVD sluit zich daarbij aan en ook het CDA wil het parkeren in het groen zoveel mogelijk beperken. GroenLinks is het stelligst: 'Niet parkeren in het groen'. De partij ziet nog wel mogelijkheden om parkeerplekken te creëren in de Nijhoffstraat, daar waar de parkeerdruk groot is en de openbare ruimte toch al versteend is. 

Wethouder Leon de Lange (D66) neemt het allemaal mee als hij het 'Parkeerplan Weesp' gaat schrijven, die naar verwachting in april volgend jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant