Afbeelding
Foto: André Verheul

Die volle vuilniszak gooi je het best voor oudjaarsdag nog in de container

Buurt / wijk

WEESP - Flatbewoners die op oudjaarsdag met hun volle vuilniszak naar beneden gaan, lopen tegen dichte afvalcontainers aan. De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst gaat de ondergrondse huisvuilcontainers in Weesp namelijk afsluiten die dag. Pas in de loop van nieuwjaarsdag gaan ze weer van slot. Dit is een maatregel tegen vuurwerkvandalisme. 

Ook gaat de GAD de textielcontainers in Weesp een aantal dagen afsluiten, en worden glasbakken en PMD-containers tijdelijk weggehaald. Dit alles om te voorkomen dat er vuurwerk in belandt en er brand ontstaat. 

Voor de afvalstoffendienst zijn de feestdagen sowieso een heel gepuzzel. Ophaaldagen die tijdens de feestdagen vallen, worden verschoven naar de eerstvolgende werkdag. Omdat dit hierdoor op die werkdag meer werk betekent, gaat het ophalen vaak door tot halverwege de avond. Er wordt volgende week in Weesp trouwens ook geen GFT ingezameld. 

De aangepaste ophaaldagen en de ophaaldagen voor de eerste helft van 2019 zijn te vinden in de ophaalkalender die ook online via gad.nl te raadplegen is. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant