Bij de Weesper bierbrouwer staan echter ook Olm vaten, afgezegeld door Heineken (sticker linksboven)
Bij de Weesper bierbrouwer staan echter ook Olm vaten, afgezegeld door Heineken (sticker linksboven)

Olm: "beschuldigingen zijn onzin"

Algemeen Dossier: Olm

Verbazing en boosheid bij de Weesper bierbrouwer Olm. Onverwachts viel woensdagochtend de politie binnen, nadat Heineken de brouwer had beticht van fraude. De aantijgingen van Heineken zijn volgens Olm “klinkklare onzin”.

Volgens Heineken vult Olm oude fusten van Heineken met Olm bier. Die zouden vervolgens in cafés weer verkocht worden als Heineken. Hierdoor maakt Olm volgens Heineken inbreuk op het merkenrecht. In de brouwerij van Olm zijn echter ook fusten te vinden van Olm, met Heineken erin. Precies andersom dus. Olm-directeur Mark Schneider: “Het gebeurt per ongeluk wel eens dat bier in verkeerde vaten terecht komt, dat zal ik niet ontkennen. Maar wij doen dat niet stelselmatig.”

Heineken directeur Wouter Fijnaut laat weten dat het “nagenoeg onmogelijk is”, dat er Heineken in Olm vaten zit. “De kans is één op de tien miljoen.” Hoe het kan dat deze fusten dan bij Olm staan, weet hij niet. Het is niet de eerste keer dat de brouwers elkaar in de haren vliegen.

Olm-directeur Schneider ziet de aangespannen rechtszaak volgende week met vertrouwen tegemoet: “We doen niks verkeerd. Heineken wil ons gewoon niet in de biermarkt hebben.”

AUDIO
Verslaggever Sjoerd Stoop sprak met Olm-directeur Mark Schneider.

Olm-directeur Mark Schneider:
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant