Ja, ideaal als parkeerterrein. Maar nee, onbetaalbaar.
Ja, ideaal als parkeerterrein. Maar nee, onbetaalbaar.
B&W-gesprek

'Amsterdam heeft niks met ons parkeerplan te maken'

Buurt / wijk

WEESP - Rond het op te stellen parkeerplan 2019 heersen enkele misverstanden, zegt wethouder Léon de Lange in ons wekelijks gesprek met B en W. Hij geeft tekst en uitleg.

In de aanloop naar een parkeerplan voor 2019 heeft de raadscommissie vorige week de discussienota over parkeren besproken. Enkele prangende vragen die naar voren kwamen.

Waarom geen parkeerterrein maken van het braakliggende terrein naast Albert Heijn aan de Achtergracht?
De Lange: "Dat zou ideaal zijn, maar het is niet onze grond. We zouden het moeten aankopen tegen marktwaarde, dat maakt het financieel niet reëel."

Sommige inwoners zeggen niet betrokken te zijn bij plannen in hun buurt. Hoe kan dat?
De Lange: "Ik hoor deze opmerkingen ook. Ze verbazen mij. We hebben over dit parkeerplan echt breed gecommuniceerd via bewonersbrieven en via het WeesperNieuws, er zijn vier bewonersavonden geweest en er was een grote enquête. We hebben heel veel mensen bereikt en gesproken. Als je het gemist hebt, is dat heel vervelend, maar dat ligt in mijn optiek niet aan de gemeente. Alle informatie is te vinden op onze website."

Bemoeit Amsterdam zich nu al met het parkeren in Weesp?
De Lange: "Dat is echt niet waar. Het parkeerprobleem speelt al jaren en de fusiekeuze staat er ook los van. De gemeenteraad van Weesp bepaalt het parkeerbeleid in Weesp, dus ook de tarieven. Wat we wel doen, is met Amsterdam gesprekken voeren over hoe ze ons kunnen helpen met de uitvoering van ons beleid. De suggestie van: zie je wel, door de fusie met Amsterdam moeten wij in Weesp al meteen de portemonnee trekken, die wil ik met klem ontkrachten."

Wanneer komt het parkeerplan naar de gemeenteraad?
"Ik verwacht in april 2019 een parkeerplan aan de gemeenteraad aan te bieden. Dan wordt ook duidelijk hoe en wanneer wat wordt ingevoerd."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant