Afbeelding

Gemeente wil Weespers nóg een keer horen over terrassen

Politiek

WEESP - Voordat de gemeente voor komende zomer met een nieuw terrassenbeleid komt, wilt het nóg een keer van Weespers horen hoe men denkt over terrassen. 

Er wordt al langer gewerkt aan een nieuw terrassenbeleid. Het nieuwe terrassenbeleid moet de gemeente meer handvatten gaan geven als het gaat om wat er wel en niet mag met terrassen, maar moet er aan de andere kant ook weer voor zorgen dat er meer terrassen kunnen komen. Er wordt onder meer gedacht aan het (tijdelijk) ombouwen van parkeerplaatsen tot terrassen of terrassen op het water. 

Eind vorig jaar werd er al een enquête gehouden over terrassen. Alle Weespers en ondernemers konden hun mening geven, meer dan zevenhonderd mensen deden dat. Maar het kan beter. De gemeente wil in aanvulling op de enquête nog met bewoners en ondernemers in gesprek over het nieuw te maken beleidsplan. Daar ontbreekt het tot nu toe nog aan. 

De gemeente roept winkeliers, horecaondernemers en inwoners op om voor 14 januari eventueel nog eventueel aanvullende input te geven. Aan de hand van deze input en de resultaten van de enquête wordt gewerkt aan een eerste concept voor de terrassennota. Dat wordt daarna voorgelegd aan belangstellenden. Een datum voor de gespreksavond over de terrassennota wordt nog gepland. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant