Afbeelding

Helft Weespers niet blij met carillonstop

Algemeen Dossier: Carillon

Ongeveer de helft van de Weespers is ontevreden met de nachtelijke carillonstop. Daar staat tegenover dat bijna een kwart van de Weespers blij is met de nachtstop. Het resterende kwart maakt zich er niet druk over. Dat blijkt uit de nieuwste Stadspeiling van het WeesperNieuws. 

De uitkomst gaat gelijk op met de Stadspeiling van november 2010. Toen speelde het carillon ’s nachts nog en gaf de helft van de respondenten aan er bezwaar tegen te hebben als het carillon ’s nachts uit zou gaan. Zoals bekend besloot de gemeenteraad in juni om het carillonspel uit te schakelen tussen 23.00 en 07.00 uur. Dat is gebeurd op aandringen van binnenstadbewoners die slaapproblemen zeggen te ondervinden van het carillon, dat met zijn spel ook nog eens boven de geluidsnorm komt.

In het raadsdebat kwam naar voren dat de carillonzaak geen kwestie is van wie de meerderheid heeft, maar dat de raad in dit geval wilde opkomen voor een belangrijke minderheid. De volledige resultaten van de Stadspeiling zijn woensdag in het WeesperNieuws te lezen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant