Januari: Theo Voskuil ontvangt de IVW-award
Januari: Theo Voskuil ontvangt de IVW-award Foto: Sjoerd Stoop

Jaaroverzicht: 2018 in twaalf foto's van de voorpagina

Algemeen

WEESP - Het is de week van de jaaroverzichten. Wij hebben al onze voorpagina's van dit jaar er nog eens bijgepakt en maakten dit overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Weesp.

Januari
Het verhuurbedrijf van Theo Voskuil wordt door bedrijvenvereniging IVW uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar. "En ik altijd maar denken dat dat meer iets voor andere bedrijven was. Ik ben zeer vereerd." (Foto boven).


Februari
Darre Macrander (15) wint de Jubal Muziekprijs Jan van Damme 2018. De jury viel voor zijn indringende manier van spelen en zijn eigen composities.


Maart
Overwacht schaatsplezier in hartje Weesp. Door (hoe slim!) bij de Slijkstraat de stroming te blokkeren, ontstond er op de Oudegracht een pracht van een ijsvloer. IJspret voor oud en vooral jong.


April
Het Weesp Chamber Music Festival trakteerde 800 schoolkinderen uit Weesp op mooie muziekvoorstellingen. De jongste maakten kennis met 'Carnaval des Animaux', uitgevoerd door Ensemble Animoso.


Mei
Vlammen aan de Vecht. Het houten paviljoen van restaurant Uit & Meer wordt geheel door brand verwoest. De hele lange zwoele zomer rinkelt de kassa niet. Het paviljoen met vereende krachten herbouwd.


Juni
Met groot enthousiasme en navenant verwachtingspatroon steunen Marokkaanse Weespers het elftal van Marokko op het WK voetbal. De Leeuwen van de Atlas waren al snel uitgeschakeld. Frankrijk wint, Oranje doet niet mee en België steelt de show.


Juli
Burgemeester en wethouders van Amsterdam komen op werkbezoek in Weesp. Eerder dit jaar kiest de gemeenteraad voor een fusie met Amsterdam, gesteund door de uitslag van het referendum.


Augustus
In de warme zomer biedt de Vecht verkoeling. Maar op het drukbevaren stuk bij de Ossenmarkt raken de gemoederen verhit. De oproep van de burgemeester om daar niet te zwemmen, wordt beantwoord met het spandoek: 'De Vecht is van ons allemaal'.


September
Onder het motto 'Weesp doet goed' leverde de vrijwilligersmarkt van Versa tientallen nieuwe 'Weesper Maatjes' op. Dat zijn mensen die boodschappen doen voor een buurtgenoot of op een andere manier iemand met een kleine moeite een groot plezier doen.


Oktober
Het verhaal van de sportvlieger die een noodlanding boven Weesp maakt wordt nog mooier, als Ive Lovers in een weiland de propeller vindt die van het vliegtuig was gevallen. Alles loopt goed af.


November
De herbouwde torenspits wordt op de Laurentiuskerk gehesen. Burgemeester Bas Jan Van Bochove en kerkbestuurder Gerard Tijssen laten zich onverschrokken in een bakje naar 70 meter hoogte hijsen om de haan op het kruis terug te plaatsen. Een hoogtepunt.


December
Het was een paar maandjes omrijden, maar het resultaat mag er zijn. Na de Nieuwstad en het Stationsplein stralen nu ook de Van Houtenlaan en Groeneweg van allure.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant