Afbeelding

Heineken wint rechtszaak tegen Weesper Olm

Algemeen Dossier: Olm

Brouwer Olm uit Weesp pleegt merkfraude door Heineken-fusten na te vullen met Olm bier. De rechtbank heeft donderdag Heineken in het gelijk gesteld in het kort geding tegen de Weesper brouwer.

Daarom heeft de rechtbank besloten dat Olm geen fusten en keldertanks in kroegen van Heineken meer mag vullen. Ook moet de Weesper brouwer Heineken inzicht geven in de administratie. Zo kan Heineken uitpluizen hoeveel fusten er met Olm zijn gevuld sinds 2008. Of er daadwerkelijk gefraudeerd is, kan volgens de rechtbank later worden uitgezocht in een bodemprocedure. 

De uitspraak is een tegenslag voor Olm. Heineken heeft van de rechtbank gelijk gekregen op de meeste punten. Eerder probeerde de Weesper brouwer nog te schikken met Heineken. Woensdagmiddag heeft Heineken het aanbod van Olm uiteindelijk afgeslagen.

Heineken sleepte Olm eind vorige maand voor de rechter nadat de brouwer maandenlang bewijs had verzameld tegen de Weesper onderneming. Heineken toonde in de rechtbank filmbeelden, foto's en verklaringen van andere brouwers om de rechter te overtuigen dat Olm fout zat. Het verweer van de Weesper brouwer was dat het navullen van fusten door alle brouwers gebeurd. In die verklaring is de Amsterdamse rechtbank niet meegegaan. 

De fusten waar het allemaal om gaat
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant