Afbeelding

Olm heeft kater van Heineken

Algemeen Dossier: Olm

Olm gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in het door Heineken aangespannen proces tegen de brouwer. In een uitgebreide verklaring laat Olm weten dat de brouwer uit Weesp het op veel punten niet eens is met het vonnis.

Donderdag gaf de rechtbank Heineken gelijk. Zo heeft de Weesper brouwer inbreuk gepleegd op het merkrecht door Heineken-fusten te vullen met Olm. De brouwer moet hier van de rechter meteen mee stoppen. Volgens Olm probeert Heineken de kleine brouwer simpelweg de nek om te draaien.

Olm heeft intussen een eigen onderzoek gestart naar het verdwijnen van Olm-fusten. Volgens de brouwer is het normaal dat fusten rouleren onder de brouwers en daarom wel eens worden gevuld met een ander merk bier. Ook hoopt Olm dat kartelwaakhond NMA eens goed naar de zaak gaat kijken. Rechtenstudenten worden opgeroepen zich te melden in Weesp; Olm beloofd de studenten volledig te helpen als zij meewerken aan een onderzoek naar de juridische mogelijkheden.

Wanneer het hoger beroep wordt aangespannen, is nog niet bekend. Ondertussen moet Olm zich gewoon aan de uitspraak van de rechter houden. Directeur Mark Schneider laat in een korte reactie weten dat hij met verbazing heeft kennis genomen van de uitspraak: “Dit gaat tegen eerdere uitspraken in. Het is verbazingwekkend.”

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant