Jim Hagenstein
Jim Hagenstein

Jim Hagenstein: "Ironman Louisville mooi maar zwaar"

Algemeen

WEESP - Weesper Jim Hagenstein heeft zondag de Ironman van Louisville (VS) volbracht in 12 uur en 29 minuten. De 50-jarige triatleet finishte als 37e in zijn leeftijdsklasse en werd 807e in het overall-klassement.

Een Ironman is een triatlon over de klassieke afstand van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km hardlopen. "Het was een geweldige ervaring", meldt Hagenstein vanuit Louisville. "Zwemmen en fietsen gingen perfect, maar het lopen was toch weer zwaarder dan gedacht. In de laatste 3 mijl ging het lampje echt uit." Mede daardoor lukte het Hagenstein niet om zich te kwalificeren voor de Ironman van Hawaii, 's werelds meest aansprekende triatlon. 

Voor oud-Weesper Koen Spoorenberg was er in Louisville een glansrol. Hij eindigde als 40e en werd daarmee 3e in zijn 'age group' (40-44 jaar). Die klassering dankte hij vooral aan een uitstekende fietstijd. Spoorenberg kwalificeerde zich wel voor Hawaii 2012.

Op het NK Triatlon in Almere (geen Ironman, wel dezelfde afstand) eindigde Weesper Koen Beenken zaterdag als 204e. 

Vorige maand volbrachten twee andere Weespers de Ironman van Regensburg in Duitsland: Sander Geertsma en Adri van Tilburg

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant