FC Abcoude te sterk voor FC Weesp

Nederlaag voor FC Weesp na kaartenregen

WEESP - Een valse start zondag voor FC Weesp. Na een straf duel, met twee snel gegeven rode kaarten voor FC Weesp, stond de ploeg tegen FC Abcoude na afloop met lege handen: 1-2.

FC Weesp speelde geen slecht duel en startte sterk. FC Abcoude had veel problemen met het spel van FC Weesp, dat sterker oogde dan de tegenstander. Toch konden de Weespers maar mondjesmaat kansen creëren en dat zorgde er mede voor dat het duel al halverwege de eerste helft wat futloos werd. De twee opponenten zorgden geen moment voor echt spektakel. De goal van FC Abcoude vlak voor de rust was dan ook verrassend te noemen.

Met de achterstand op het scorebord probeerde coach Charles Loots van FC Weesp na de rust meer druk te zetten door meer op de aanval te gaan voetballen. Net als voor rust was FC Weesp beter dan de tegenstander, geheel conform het spelbeeld kon de debuterende Marcin Kmiecik dan ook voor de 1-1 zorgen. De vreugde aan de kant van FC Weesp was echter kort: slechts een moment later pakte FC Abcoude weer de voorsprong.

Na de goal van FC Abcoude bepaalde vooral de scheidsrechter het duel. De arbiter zette de toon door snel achter elkaar twee rode kaarten voor FC Weesp te trekken. Zowel Wouter Spanjerberg als Jaimy van Vliet moest het veld verlaten na wat duw- en trekwerk. Ook met het ondertal van negen spelers was FC Weesp beter, maar dat leverde het elftal geen resultaat op.

Zaterdagelftal geeft zege weg
Een grote tegenvaller voor het zaterdagelftal van FC Weesp. De Weespers openden het voetbaljaar met het treffen tegen oude bekende De Posthoorn. Na een knappe voorsprong na de eerste helft gaf FC Weesp met 4-3 de zege weg.

FC Weesp was vooral voor rust de betere ploeg en had lang geen problemen tegen De Posthoorn. De aanvallen van de Weespers waren erg sterk en FC Weesp leek de wedstrijd onder controle te hebben. Voor rust zorgden goals van Patrick Gomez, Jerry van Wonderen en Rogier Lok ervoor dat het duel na de eerste helft al zo goed als beslist leek.

Door wat foutjes van FC Weesp kon De Posthoorn na de thee terugkomen. FC Weesp-speler Lesley Las van Bennekom werkte de bal met een verre worp achter keeper Peter Oudshoorn en toen De Posthoorn ook een strafschop kreeg was de tegenslag compleet voor de Weespers. Las van Bennekom kon daarnaast ook een strafschop niet benutten.