Initiatiefneemster Petra van den Heuvel.
Initiatiefneemster Petra van den Heuvel.

Tafelen met buren en vrienden

Algemeen

WEESP – Maar liefst 760 gasten, een tafel van 250 meter en een pittoreske Middenstraat, dat was het decor van ’t Hoofdgerecht op zaterdagavond burendag. Het initiatief van Middenstraatbewoners Petra en Richard van den Heuvel had als doel om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Maar haast nog belangrijker, was de warmte en gezelligheid van buren en vrienden onder elkaar.

Vanaf de Grote Kerk tot aan het bastion was de Middenstraat omgetoverd tot een grote ontmoetingsplek. Voor elk wat wils was er wat te doen. Een djembéworkshop in het Lichthuis, spelen in het Automatenkabinet of op het kinderplein, leren tekenen en schilderen, sporten of een film kijken in de Bios. De lange tafel was de plek waar iedereen heerlijk kon tafelen met al het lekkers dat op de verschillende drink- en eetpleinen kon worden opgehaald. Het centrale plein in de Middenstraat was het muzikale hart, en daar kon genoten worden van verschillende optredens van bands. Een veiling leverde veel geld op voor het goede doel.

Om 17.30 uur openden Petra van den Heuvel samen met burgemeester Horseling het evenement. Beiden stonden stil bij de aanleiding van het evenement, de in 2009 geconstateerde hersentumor van Richard en het belang van wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van hersentumoren. Na het oplaten van de ballonnen barstte het feest los.

Burgemeester opent het feest
Ballonnen met gelukswensen kiezen het luchtruim
Samen tafelen met 760 gasten!
Een kinderplein en veel activiteiten voor de kids
Buren ontmoeten buren.
De Red Hat Lady's zijn ook weer van de partij.
Een veiling levert veel geld op voor wetenschappelijk onderzoek.
Een spetterend optreden van de Triangel Parents Band.
het bleef nog lang gezellig in de Middenstraat.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant