Afbeelding

Weesper sport van het weekend

Algemeen

Weer geen punten voor FC Weesp

FC Weesp moet het na eerste voetbalmaand nog steeds stellen zonder punten. De Weespers verloren zondag voor de derde keer; Zeeburgia won met 2-0. Vooral de eerste helft was het spel van FC Weesp onder de maat. Met goede aanvallen was de Amsterdamse tegen-stander sterker. Dat leverde Zeeburgia voor rust de eerste treffer op en dat was met het spelbeeld ook wel terecht. FC Weesp kreeg geen kansen en moest na de eerste helft op scherp worden gezet.

FC Weesp kwam na de rust sterker het veld op. Meer en meer kon de ploeg voor gevaar zorgen en vlak na de 2-0 zette FC Weesp alles op alles om alsnog een resultaat de boeken. Dat leek ook even te lukken. Na een een goede voorzet kon Marcin Kmiciek scoren, maar de goal werd afgekeurd. Ook daarna kregen de Weespers nog grote kansen, maar het leverde geen goals op. FC Weesp had recht op een punt, maar moest genoegen nemen met de nederlaag.

Eerste zege voor zaterdagelftal

Zeker geen goed voetbal, maar wel de eerste zege voor de zaterdagploeg van FC Weesp: 1-0. FC Weesp wankelde het hele duel nog aan alle kanten. Voetballend was de ploeg nog ondermaats. Altius zette veel druk, kreeg al snel twee grote kansen en zette alles op alles om FC Weesp al vroeg op achterstand te zetten. Goed werk op het achterveld van FC Weesp zorgde er echter voor dat het doel schoon bleef.

FC Weesp bleef op de been en kon stukje voor stukje het spel voor de tegenstander doorbreken. De Weespers waren nog maar net begonnen met druk zetten of Jerry van Wonderen zorgde voor een goal. Met de achterstand op het scorebord zette Altius na rust alles op alles om nog een resultaat te boeken. FC Weesp trok de hele ploeg terug om een tegentreffer te voorkomen. Ondanks veel benauwde momenten kon FC Weesp de voorsprong vasthouden.

Forse domper voor MHCW

Een forse nederlaag voor MHCW zondag. De Weesper hockeyers maakten geen kans tegen koploper Houten en werd met 0-6 van het veld gespeeld. MHCW had kon geen moment echt goed hockeyen en moeten erkennen dat Houten sterker was. De tegenstander speelde een sterke pot hockey en kon al vroeg een gat slaan met MHCW. De Weesper hockeyers probeerden wel wat terug te doen, maar moesten genoegen nemen met de nederlaag.

Geen punten voor gehavend We HaVe

Een gebrek aan vaste krachten en er onzeker handbal waren zondag de voornaamste oorzaken voor de 13-17 nederlaag van We HaVe tegen Venus/Nieuwegein. We HaVe speelde ondermaats en stond tegenover een veel bepalendere tegenstander. Venus/Nieuwegein speelde op alle fronten beter. Voor rust bleef voor We HaVe de schade nog beperkt, daarna maakte de tegenstander het verschil.

Nederlaag voor Argus

Ondanks erg sterk korfbal heeft Argus de derby tegen het Bussumse DOC zaterdag verloren: 10-14. Vooral voor de rust was het duel tussen Argus en DOC erg spannend. Argus toonde veel vechtlust en pakte voor rust een voorsprong. Na de rust kon DOC voor meer problemen aan de kant van Argus zorgen. De Bussumers kwamen met veel kansen terug en toonde veel veerkracht door het duel alsnog op de naam te schrijven.

Nederhorst te sterk voor Oberon

Met een nederlaag hebben de volleyballers van Oberon een valse start achter de rug. De Weespers begonnen hoopvol aan het volleybaljaar, maar dropen na de vuurdoop tegen VV Nederhorst met 0-4 van het veld. Oberon had wat problemen om echt goed te gaan volleyballen. Zeker de eerste twee sets kwakkelde de ploeg en werden er veel punten onbenut gelaten. Oberon scoorde slecht en vooral door het goede spel won Nederhorst met setstanden van 17-25, 18-25, 20-25 en 24-26.

Ook nederlaag volleybalsters

Vooral doordat Wilhelmina op veel fronten beter speelde, hebben de volleybalsters van Oberon het eerste duel van het volleybaljaar verloren. De opponent was met 0-4 veel te sterk. Oberon moest al vroeg tegen een achterstand spelen en moest al snel echt erkennen dat de tegenstander alle sets nog een maatje te groot was. Wilhelmina toonde aan met veel vechtlust Oberon zonder problemen te kunnen aanpakken.

Zege voor The Victory

Een krappe zege voor de tafeltennissers van The Victory. De Weespers wonnen met veel kracht van Vriendenschaar: 4-6. The Victory kreeg van de tegenstander geen punt cadeau en moest daarom erg hard werken om de zege te pakken. Met goede rally's waren de Weespers sterk, maar ook het spel van Vriendenschaar was goed. Daardoor was het duel lang spannend. Na twee duels staat The Victory op een tweede plaats.