Afbeelding
Advertentie

Liggen deze 5 onmisbare dingen in jouw auto?

Ingezonden

Als er iets onmisbaar is voor iedere automobilist, dan is het wel een autoverzekering. Maar wist je dat er nog meer dingen onmisbaar zijn? Wij zetten ze voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid in je auto stapt.  

5 onmisbare dingen die in iedere auto moeten liggen

1. Reservelampen
Wist je dat je een flinke boete kunt krijgen als je rijdt met defecte verlichting en geen reservelamp bij je hebt? Stel dat een lamp het niet meer doet, dan kun je aan de kant worden gezet door de politie. Je krijgt dan de gelegenheid om de lamp ter plekke te vervangen. Alleen moet je dan natuurlijk wel reservelampen bij je hebben. Liggen die niet in je auto, dan heb je zo een boete tussen de €90 en €140 euro aan je broek. Niet niks dus.

2. Een reserveband
De nachtmerrie van bijna iedere automobilist: een lekke band. Helemaal vervelend als je geen reserveband bij je hebt. Zorg er daarom altijd voor dat er standaard een extra band in je kofferbak ligt. Het is ook wel zo handig om het juiste gereedschap bij je te hebben. Voor het verwisselen van een band heb je een krik, kruissleutel, wielmoeren en een schroevendraaier nodig.

3. Een noodhamer
Je kunt nooit te veel noodhamers in je auto hebben liggen. Het is namelijk de enige manier om jezelf te bevrijden als je auto te water raakt. In geval van nood heb je geen tijd om een noodhamer door te geven aan de andere passagiers. Leg er daarom minimaal 2 in je auto.

4. Een gevarendriehoek
Je bent bij pech onderweg verplicht om andere weggebruikers te waarschuwen. Hiervoor kun je de waarschuwingslampen van je auto gebruiken. Werken die niet? Dan moet je de gevarendriehoek op ongeveer 30 meter achter je auto plaatsen. Het is belangrijk dat het goed zichtbaar is voor je medeweggebruikers.

5. Een verbanddoos
Het is verstandig om een kant-en-klare EHBO-koffer in je auto te leggen. Er zijn handige koffers te koop speciaal voor onderweg. Zo weet je zeker dat je de belangrijkste spullen bij je hebt. Denk aan verband, steriele gaasjes en een mitella. In België, Kroatië en Oostenrijk is het zelfs verplicht om zo'n verbanddoos bij je te hebben.  

Ook onmisbaar: een autoverzekering
Een autoverzekering zorgt ervoor dat je met een gerust hart in je auto kunt stappen. Je weet namelijk zeker dat je in geval van schade goed verzekerd bent. De autoverzekering van InShared is niet alleen goed voor jou en je auto, maar ook voor je portemonnee. Ben je benieuwd wat je per maand kwijt bent? Bereken dan vandaag nog de premie voor je autoverzekering.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant