Afbeelding

Stakende stemmen voor crematorium

Algemeen

Een besluit over het crematorium laat nog even op zich wachten. De afwezigheid van Tineke Booij van de WSP heeft ertoe geleid dat de stemmen donderdagavond staakten. Toezeggingen van de wethouder, een gezamenlijk amendement van D66/VVD én een motie van GroenLinks hebben niet geleid tot een ruime meerderheid voor of tegen het voorstel.

De meningen over de realisatie van een crematorium aan de Utrechtseweg lopen zeer sterk uiteen. Zo vinden D66 en de VVD de locatie prima, maar willen zij wel een uitgebreid onderzoek naar onder meer de financiële haalbaarheid, de milieueffecten en de aardkundige aspecten van het plan. Zij hebben dit uiteengezet in een amendement, dat ook een volgende keer opnieuw in stemming wordt gebracht. Wethouder van der Hoeven gaf op verzoek al wel vast aan zeker tot april nodig te hebben om alles uit te zoeken.

GroenLinks, DEP, WSP en PvdA hebben liever dat B en W een andere locatie zoeken, wat GroenLinks betreft bij voorkeur zelfs elders in de regio. Binnen het CDA zijn de meningen verdeeld. Er werd dan ook hoofdelijk gestemd. Daarom is niet te zeggen of het huidige crematorium-voorstel helemaal zou zijn gesneuveld als Tineke Booij er wel was geweest. Zij zou niet per se net als haar fractiegenoten van de WSP tegen het crematoriumplan aan de Utrechtseweg hebben gestemd. Het kan daarom nog beide kanten op. Het zou ook niet de eerste keer zijn dat een raadslid in de tussentijd van gedachten verandert.

Het kan zijn dat het voorstel pas in december opnieuw in stemming wordt gebracht. De eerstvolgende raadsvergadering is weliswaar begin november, maar die avond is gereserveerd voor de behandeling van de begroting. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Beter een gouden buur, dan een verre vriend Mensen 15 aug, 10:00
Logo
Afbeelding
Zomerrubriek ‘Weesper voor één dag’ Ronald de notenman: ‘Weesp is een goede markt’ Mensen 15 aug, 09:20
Afbeelding
Drukte bij de Spiegelplas Algemeen 14 aug, 16:13
Afbeelding
Mindful en sportief aan Sluis-en-Bruggenfeest beginnen Cultureel 14 aug, 09:00
Afbeelding
Canadese populieren gekapt in Weesp Natuur en Milieu 13 aug, 13:00
Afbeelding
Het heidehaantje Column GNR 13 aug, 08:03
Logo
Afbeelding
Zomerportret Dj en producer Justin Putuhena raakte zichzelf kwijt in wereldje rond Justin Prime Mensen 13 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 12 aug, 15:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief