Geen problemen voor hockeysters MHCW

WEESP - Een zege op karakter zondag van de hockeysters van MHCW. De Weesper koploper had geen enkel probleem met het laaggeklasseerde Montfoort. De Weespers konden dan wel geen grote marge produceren, maar waren met 1-3 wel veel beter dan de tegenstander.

MHCW gaf het sterke hockey van de afgelopen weken een goed vervolg. De Weesper hockeysters speelden goed, maar waren soms wat terughoudender door het wat trage spel van de tegenstander. Dat zorgde ervoor dat het spel geen moment echt perfect was, maar dat was zeker tegen Montfoort geen gebrek. MHCW toonde veerkracht en zette alsnog een goede zege op het scorebord. Vooral de scherpe bal van Merel van Kassel was goud waard voor MHCW; de Weespse scoorde alle treffers. Voor rust zette Van Kassel de Weespers op voorsprong, de tweede helft bezorgde de Weespse MHCW met goals de zege.

"Een goede zege", waren de woorden van aanvoerder Sabine Bouter na afloop. "We hoopten om meer ons spel op te leggen aan de tegenstander, maar dat lukte slecht. Toch hebben we goed gewonnen en daar mogen we tevreden mee zijn."

Eerste zege hockeyers
Alles klopte zondag voor de hockeyers van MHCW. Goed spel en veel vechtlust leverde de eerste zege op voor de Weespers; Nieuwegein werd met 4-3 verslagen.

MHCW was vanaf de eerste bal veel beter dan de tegenstander en kon dat al vroeg omzetten naar kansen en doelpunten. Voor rust zorgde Dennis van Kooij ervoor dat het goede spel van de Weespers beloond werd en al snel afstand genomen werd van de opponent. Na rust zette MHCW het aanvallende spel goed door en was er lang geen gevaar voor de Weespers. Met een benutte strafcorner en een strafbal had Jordan van Heerden een groot aandeel voor MHCW en dat leverde de zege op.

Door veel druk van Nieuwegein werd de slotfase nog erg spannend, maar MHCW kon goed op de been blijven.