Action wil zich vestigen in het rode pand aan de Hogeweyselaan
Action wil zich vestigen in het rode pand aan de Hogeweyselaan

'Iedereen uiteindelijk blij met Action'

Algemeen Dossier: Megastore Action Weesp

WEESP – “Waar we komen, is wel vaker gemopper. Als we er eenmaal zitten, is men over het algemeen blij met ons.” Daarmee reageert Ronald Slijkhuis van winkelketen Action op de verdeelde reacties op de voorgenomen vestiging van een megastore in Weesp.

Action wil hoe dan ook in deze regio een grote vestiging openen en zegt ook nadrukkelijk naar Maxis Muiden te kijken. Op de vastgoedbeurs Provada, waar de gemeente Weesp zich in juni presenteerde als aantrekkelijke bedrijvenstad, ontstond het contact tussen Action en Weesp. “Weesp toonde zich ambitieus en wilde ons graag hebben. Daarop hebben wij gekozen voor Weesp”, legt Slijkhuis uit.

Aan de Hogeweyselaan is een pand beschikbaar van 1500 vierkante meter en 40 eigen parkeerplaatsen. Het staat naast de voormalige Opel-dealer Kors (nu Tinq). 

Bedrijvenvereniging IVW juicht de komst van Action toe, winkeliersorganisatie WDO vreest klantenverlies in de binnenstad. B&W zijn akkoord met de vestiging, maar de gemeenteraad heeft er ook nog iets over te zeggen. Mocht de vestigingsvergunning een probleem blijken, dan wijkt Action alsnog uit naar de Maxis of een andere locatie in de nabijheid van Weesp, zo stelde Slijkhuis woensdag in het WeesperNieuws.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant