De wietzolder wordt leeggehaald  © Foto WeesperNieuws
De wietzolder wordt leeggehaald © Foto WeesperNieuws

Brandje verraadt wietzolder Nieuwstraat

Algemeen

WEESP - Een beginnende brand op de bovenetage van een woning aan de Nieuwstraat in Weesp is zaterdagmorgen tijdig bedwongen. Op de zolder bleek een  wietplantage te zijn met 168 plantjes.

De bewoner, een Pool, moest eerst naar het ziekenhuis worden afgevoerd en is daarna aangehouden door de politie voor de illegale kwekerij en het aftappen van stroom. Bovendien bleek de man te worden gezocht door de Poolse politie. 

De brand is ontstaan in de ondeugdelijke installatie van de kwekerij. Twee mannen die verderop op een steiger aan het werk waren, zagen rook uit het dak komen en sloegen alarm. De brandweer arriveerde met twee wagens, waaronder de hoogwerker. De situatie was snel onder controle. Dat alles vond plaats boven Bakkerij Nieuwstraat, waar men niets wist van de kwekende bovenbuurman. Tijdens alle consternatie draaide de bakkerij gewoon door. 

Rond het middaguur is de wietzolder leeggehaald door politie en ontmantelingsdienst SEON. Volgens de politie betreft het een relatief kleine plantage.

 

De hoogwerker komt in actie    © Foto WeesperNieuws
Tijdens het blussen draait de bakker gewoon door    © Foto WeesperNieuws
De installatie wijst op een kleine wietplantage     © Foto WeesperNieuws
De hoogwerker komt in actie   © Foto WeesperNieuws
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant