Afbeelding

MHCW zonder problemen naar zege

Algemeen

WEESP - Erg fel en steeds gefocust hockey hebben de hockeysters van MHCW zondag aan de zege geholpen tegen het lager geklasseerde Eemvallei. De Weespers waren op veel momenten veel sterker en trokken met 3-0 de zegekar.

Vooral de start van het duel was vanaf de kant van MHCW erg sterk. Met goede aanvallen werd al vroeg voor problemen aan de kant van de tegenstander gezorgd. De Weespers kregen genoeg kansen, maar het duurde lang voor de eerste goal op het scorebord stond. Na de sterke start werd het spel van MHCW wat slechter en kon Eemvallei wat meer meters maken. Voor de rust kon Susan Droomers de snode plannen van de tegenstander met een goal de das om doen.

Na rust was MHCW veel beter. De plannen van de coaches leverden op het veld veel meer kansen op en MHCW kon het duel zonder problemen naar de ploeg toe trekken. Goals van Lianne Westinga en Joni van Hilst zorgden voor een goede zege. Aanvoerder Sabine Bouter keek na afloop dan ook tevreden terug op het duel. "We hebben zeker na rust goed gespeeld. De score kon alleen wel veel hoger worden, maar daarvoor maakten we nog teveel fouten. Maar al met al mogen we genoegen nemen met deze 3-0. We pakken gewoon 3 punten en daar gaat het om."

Benauwde slotfase hockeyers
Door slechte focus werd de slotfase nog even spannend, maar de hockeyers van MHCW hebben zondag gewonnen van Terriërs. Tot de slotfase waren de Weespers veel beter en werd de tegenstander met 3-4 verslagen.

MHCW speelde een erg sterke eerste helft. De hockeyers kregen veel kansen en leken geen enkel probleem met de tegenstander te hebben. Door treffers van Jordan van Heerden (2x) en Dennis van Kooij stond het voor de start van de tweede helft al 1-3 en leek de zege al zeker voor de Weespers. Na de rust was het spel van MHCW echter veel slechter. Doordat MHCW geen moment echt scherp was kwam de tegenstander terug. Een treffer van Mario van Kooij zorgde er echter voor dat de ploeg wel de zege pakte.